Dziś kilka prostych filmów o technice przygotowywania espresso.

Poznajcie regułę “pięciu em”:

 

Jak mielimy kawę kiedy pada, a jak kiedy jest sucho? Jeśli do tej pory mieliliście przy każdej pogodzie tak samo, najwyższy czas obejrzeć ten filmik:

 

A to relacja i instrukcje prosto z neapolitańskiego domu: (przeczytajcie gorące kłótnie w komentarzach! Nie od dziś wiadomo, że każdy Włoch uważa, że tylko w jego miejscowości robi się dobrą kawę :)) i oczywiście tylko jego kawa jest “tipico italiano”.

 

Jeśli chcecie wiedzieć, jak nazywają się poszczególne elementy ekspresu do kawy, polecamy następny film. Czyli: po przygotowaniu kawy – czyścimy ekspres!

 

 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress